tiistai 2. elokuuta 2011

Firenzen lumoojatar

Talvilomalla tuli luettua Salman Rushdien kirja Firenzen lumoojatar. Olen aiemmin lukenut häneltä kaksi kirjaa: ”Maa hänen jalkojensa alla” ja ”Vimma”. Pidin ensin mainitusta valtavasti. Vimma taas oli hyvin kirjoitettu, mutta ei oikein iskenyt.

Firenzen lumoojatar on kertomus miehestä, joka saapuu kaukaiseen maahan ja väittää olevansa joku muu kuin mitä on. Itse hallitsijakaan ei tiedä uskoako vaiko ei. Miehen tarinan rinnalla soljuu tarina Firenzen kaupungista ja sen asukkaista.

Kirja on hyvin koristeellisesti kirjoitettu ja vilisee rikkaita yksityiskohtia. Jos kirja olisi esine, se olisi hyvin kaunis ja koristeltu. Vaikka kirja tempasi mukaansa, välillä tarina alkoi tuntua tylsältä. Kertomus oli sinänsä hienosti kirjoitettu satu, mutta minuun se ei oikein loppujen lopuksi iskenyt.

2 kommenttia:

  1. Minusta siinä oli taas paljon muutakin kuin vain koristeellisuutta ja yksityiskohtaisuutta. :) Siinä oli juonenkäänteitä, hauskaa kielikuvaa ja kohtaloa uhmaava rakkaustarina. Minuun tämä teos iski ja lujaa ;)

    Mielipiteensä kaikilla :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista, Klaara. Minuun taas ei jostain syystä iskenyt, ehkä olin liian kärsimätön. Joistakin Rushdien kirjoista olen pitänyt valtavasti, mutta tähän en jaksanut paneutua, vaikka tarina sinänsä oli kiehtova. Mukavaa, että pidit tästä kirjasta. Ehkä minunkin pitää yrittää joskus uudestaan.

    VastaaPoista