sunnuntai 7. elokuuta 2011

Kadonneen saaren timantit

Clive Cusslerin kirjoissa kiehtoo se, että niiden tapahtumat sijoittuvat merelle, niin kuin tässäkin kirjassa. Laivoista ja myrskyistä jaksaisin lukea loputtomiin.

Tuttuun tapaan kirjan päähenkilöinä olivat merentutkijat Dirk Pitt ja hänen erottamaton ystävänsä Al Giordino. Kuten niin usein, he törmäsivät nytkin merien ja luonnon tasapainoa uhkaavaan selittämättömään mysteriin. Ihmisiä ja merieläimiä oli kuollut joukoittain, eikä kukaan tiennyt miksi.

Kirjasta ei jännitystä, eikä seikkailuja puuttunut. Sympaattinen eläintieteilijä Maeve Fletcher jaksoi ihastuttaa kaksikon väsymättömänä apulaisena. Jotkut tapahtumat arvasin jo etukäteen, koska olin aiemminkin lukenut Cusslerin kirjoja. Kirja oli vauhdikas, mutta väkivalta alkoi jo kirjan loppupuolella kuvottaa. Mietin mikä erottaa ns. hyvikset pahiksista ja totesin, ettei juuri mikään.

Sinänsä kirja oli ihan hyvää lomalukemista ja sen lähes 500 sivua jaksoi hyvin lukea, mutta parempiakin kirjoja on tullut luettua. Ainakin kirjaa lukiessa selvisi mikä on tähtimoottori.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti