tiistai 2. elokuuta 2011

Vilpittömässä mielessä

Vihdoinkin sain aikaiseksi kirjoittaa tänne. Kirjoja on tullut luettua kevään ja kesän aikana useita. Joskus maalis- tai huhtikuussa luin Seppo Jokisen kirjan ”Vilpittömässä mielessä”. Olen lukenut monia hänen kirjojaan. Pidän siitä miten hän luo taitavasti tunnelmia ja kuvailee elävästi tapahtumapaikkoja.

Jokinen kirjoittaa Tampereella asuvasta komisario Koskisesta, joka oli tässäkin kirjassa pääosassa. Itse kirja ei ollut perinteinen mysteeridekkari, jossa lukija pidetään, tai yritetään pitää, tietämättömänä syyllisestä kirjan loppusivuille saakka. Pikemmin kyseessä oli arkinen kuvaus Koskisen työstä ja siinä sivussa muidenkin ihmisten elämästä. Kirja oli viihdyttävää luettavaa, mutta ei mielestäni aivan parhaita Jokisen kirjoja.

Ihmisten mielenliikkeiden kuvaaminen oli kirjassa taitavaa. Samoin pidin siitä miten kirjassa kerrottiin poliisityön lisäksi Koskisen tavallisesta arkielämästä. Tämä on varmaan itseni toistamista, mutta mainitsen taas kerran, että tavallisesta arjesta kertova tarina vetoaa minuun, ehkä siksi, että se on uskottavaa ja kertoo lisäksi jonkun muun arjesta kuin minun, joten se on minulle pakoa omasta arjestani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti