lauantai 10. syyskuuta 2011

RunohaasteRunohaaste on peräisin K-blogista, jota pitää Jenni. Hän kirjoittaa: “Runohaasteen idea on etsiä edes yksi kiinnostava runo ja julkaista se blogissaan (jos sinulla ei ole blogia, voi runon esittää jonkin runohaaste-postauksen keskustelussa). Runoa saa tietenkin esitellä tarkemmin ja analysoidakin, mutta pääasia on, että tutustuu runouteen sen verran, että löytää edes yhden niin kauniin tai kiinnostavan runon, että haluaa jakaa sen muiden kanssa. Myös runositaatit ilman perusteluja ja analyyseja hyväksytään.”

Luin tästä haasteesta Jum-Jumin Sanojen jano -blogista, jota olen seurannut jo jonkin aikaa. Samalla löysin K-bloginkin. Kumpikin on kirja-aiheinen blogi, johon näyttää tulevan sisältöä suorastaan hengästyttävällä vauhdilla. Blogit ovat kuitenkin melko erilaisia. Mielenkiinnolla seuraan tästä lähtien kummankin blogin kirjoituksia.

Sitten itse runoon. Olisin halunnut laittaa blogiini jonkin runon Leena-Maija Rossin Märät hevoset -kirjasta. Kirja on vanha, jo liimauksistaan hieman irronnut ja minulle hyvin rakas.

Valitettavasti en kuitenkaan löytänyt kirjaa mistään, joten kirjoitan siitä toisella kertaa. Kirjaa etsiessäni löysin Federico García Lorcan runokirjan Mustalaisromansseja. Siitä on oheinen surullinen, mutta kaunis runo.

Córdoba

Córdoba.
Kaukana ja yksin.

Musta hepo, suuri kuu
ja oliivit satulavyössä.
Vaikka tunnen kaikki tiet
en koskaan saavu Córdobaan.

Tasangolla, tuulen halki,
musta hepo, punainen kuu.
Kuolema katsoo minuun,
katsoo torneista Córdoban.

Voi miten tie on pitkä!
Voi niin rohkea on ratsu!
Voi että kuolema odottaa
ennen kuin ehdin Córdobaan!

Córdoba.
Kaukana ja yksin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti