perjantai 30. joulukuuta 2011

Karu selli

Löysin Kati Kovácsin sarjakuva-albumin Karu selli bookcrossing-tapaamisesta. Värikäs ja omaperäisen näköinen kansi kiinnitti huomioni. Kannessa on häkissä istuva nainen. Minua alkoi heti kiinnostaa mikä on naisen tarina.

Kirjan päähenkilö on Annabella. Hän on suorapuheinen, jopa ilkeä, kotirouva, jolle hänen miehensä on kaikki kaikessa. Annabellan mies, Aaro, on lukion psykologian opettaja, joka jumaloi vaimoaan. Idylli kuitenkin särkyy, kun Annabella alkaa epäillä, että Aarolla on suhde 16-vuotiaan oppilaansa kanssa.

Täytyy sanoa, että tarina on mukavan hillitön ja hurjaa menoa sekä omalaatuisia juonenkäänteitä riittää. Piirrostyyli on sinänsä melko selkeä, mutta se, että eri sivujen ulkonäkö vaihtelee suurestikin, luo hieman sekavan vaikutelman.

Pidin tarinan anarkistisuudesta, mutta en ole oikein varma tykkäsinkö sittenkään kovin paljon päähenkilöstä. Toisaalta häneen samaistui ja tunsi sympatiaa häntä kohtaan, mutta toisaalta hän tuntui välillä melko luotaantyöntävältä.

Tämä sarjakuva-albumi on ilmestynyt jo vuonna 1996. En ole aiemmin lukenut Kati Kovácsin sarjakuvia, mutta tämän luettuani haluan ehdottomasti lukea lisää.

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa hauskalta kirjalta. Tulin kurkkaamaan, millainen kirja on saanut noin hulvattoman nimen! :-D

    Täytyy katsella, jos joskus lähtisi vaikka kirjastosta mukaan!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista Paula. Kirja oli hauska. Kannattaa kyllä lukea.

    VastaaPoista