torstai 26. tammikuuta 2012

Hanki elämä

En ole lukenut Kati Närhen sarjakuvia aiemmin kuin paikallislehdestä, joskus vuosia sitten. En enää yhtään muista millaisia ne olivat. En edes tiennyt, että hän on tehnyt sarjakuva-albumeja. Kirjastossa silmiini osui vuonna 2001 ilmestynyt Hanki elämä -albumi. Lainasin sen, sillä muistan Kati Närhen jo koulusta taitavana kirjoittajana ja piirtäjänä ja kiinnosti lukea millaisia hänen sarjakuvansa ovat.

Luulin, ettei Kati Närhen ja minun huumorintajuni kohtaa, mutta erehdyin. Nauroin monta kertaa ääneen albumia lukiessani. Albumi koostuu monista lyhyistä tarinoista, joissa melkein kaikissa on pääosassa nuori nainen.

Piirrostyyli on kaunista ja selkeää. Pidin näiden sarjakuvien ulkoasusta enemmän kuin juuri aiemmin lukemani Kati Kovácsin, sillä hänen tyylinsä tuntuu välillä kaaosmaiselta ja epäselvältä.

Erityisesti jäi mieleen tarina Hämärä maailma, jossa päähenkilö miettii onko maailma todellakin sellainen miltä näyttää. Ehkä ihminen ei tunne edes omaa perhettään. Talonmiehillä on avaimet ihmisten asuntoihin, mitä jos heillä on järjestäytynyttä toimintaa.... Itseensäkään ei voi luottaa, koska mieleen tulee outoja ajatuksia, eikä ole aavistustakaan mistä ne kaikki tulevat. Eikä yhtään lohduta, että "väestö koostuu sellaisista ihmisistä kuin sinä, perheesi ja talonmiehet. Taivaan tähden! Entä jos on niitäkin pahempia ryhmiä!"

Kati Närhen uusimmasta sarjakuva-albumista Saniaislehdon salaisuudet on kirjoitettu ainakin seuraavissa blogeissa: 


Itse en ole vielä Saniaislehdon salaisuudet -albumia lukenut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti