maanantai 2. huhtikuuta 2012

Kaikki kompostoinnista

Minusta kompostointi on aina kuulostanut kauhean vaikealta ja monimutkaiselta. Halusin selvittää miten oikein kompostoidaan, joten ostin tämän kirjan.

Kaikki kompostoinnista on ilmestynyt 2008 Minervan kustantamana ja sen on kirjoittanut Kirsi Tuominen. Kirjassa käydään kattavasti läpi kompostityypit sekä kompostin perustaminen ja hoitaminen. Lisäksi kerrotaan mitä kompostiin saa laittaa ja mitä ei sekä annetaan ohjeita ongelmatilanteisiin.

Kirja on ulkoasultaan selkeä ja mukavasti kuvitettu. Teksti on nopealukuista ja kansantajuista. Luin melkein koko kirjan eräällä junamatkalla. Huomasin, että tämä ja tämä asiahan sanotaan jo kolmatta tai neljättä kertaa. Kirjaa ei tietenkään ole tarkoitettukaan kerralla luettavaksi "lukuromaaniksi", vaan opaskirjaksi, josta löytää helposti tietoa. Minusta asioiden toistaminen ei haittaa, vaan on jopa hyödyllistä tiedon etsijälle. 

Tämä kirja oli kerrassaan selkeä, helppotajuinen ja tyhjentävä selitys kompostoinnista. Nyt ymmärrän kompostointia hieman paremmin. Suosittelen kyllä tätä kaikille, jotka aikovat perustaa kompostin.

Tästä kirjasta on kirjoitettu ainakin blogissa Emohiiren elämää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti