sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Myrkytön puutarha

Viimeksi kirjoitin salaisesta puutarhasta, nyt myrkyttömästä puutarhasta. Olen kovasti innostunut kasvimaasta. Kävin aloittelijan puutarhakurssin, jossa puhuttiin luonnonmukaisesta viljelystä ja olen myös lukenut, suunnitellut ja yrittänyt oppia. Tästä kaikesta olen kirjoittanut toisessa blogissani Kasvimaaunelmia.

Meta Strandbergin Myrkytön puutarha on julkaistu jo 1970-luvulla. Tämä kirja, jonka sain eräältä kasvimaaharrastajalta, on ilmestynyt 1990 Tammen kustantamana.

Kyseessä on pieni, hyödyllinen opaskirja luonnonmukaisesta viljelystä. Aiheina ovat muun muassa erilaisten maatyyppien parantaminen viljelyyn sopivaksi, lannoittaminen luonnon mukaisesti ja rinnakkainviljely. Viimeksi mainitussa kohdassa on lueteltu mitkä kasvit viihtyvät lähekkäin ja mitkä eivät.

Kirjassa käydään myös läpi yleisimmät hyötykasvit sekä kerrotaan millaisessa maassa ne viihtyvät, miten niitä lannoitetaan ja mitkä tuhohyönteiset ja taudit ko. kasvia uhkaavat. Kirjassa selvitetään tietysti myös eri tuhohyönteisiä ja niiden torjuntaa.

Hyödyllistä tietoa on myös kirjan lopussa oleva luku kasvisten säilytyksestä.

Eipä tämä kaikki tieto kertalukemalla päähän jää, mutta tähän kirjaan voi aina tarvittaessa palata.

2 kommenttia:

  1. Varmasti hyvä kirja, luin pikkukuvasta ensin, että Myrkytän puutarhaa, ja tämä linja on vallalla, jos joku toukka on lehdellä suihketta, ja rikkaruohoon on myrkkyä, mutta olen kanssasi samaa mieltä mielummin MYRKYTÖN puutarha :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista Jokke. Hauska juttu. :)

    VastaaPoista