maanantai 8. huhtikuuta 2013

HelMet-kirjastojen lukumaraton

HelMet- eli Helsingin, Kauniaisten, Espoon ja Vantaan kirjastojen sivulla on julkaistu lukumaraton, jonka aiheena on maaginen realismi. Lukemista riittää, sillä listalla on peräti 28 kirjaa. Täytyy myöntää, että en ole lukenut yhtään niistä. Osa on niminä tuttuja, mutta osa täysin tuntemattomia.

En aio ruveta koko lukumaratonia lukemaan, mutta löysin listalta useita mielenkiintoisen oloisia kirjoja, joista varmaan kuullaan tässä blogissa myöhemmin. Listalla olevat Carlos Ruiz Zafónin kirjat minulla on ollut tarkoitus lukea jo pitkään, mutta aina lukeminen on jostain syystä jäänyt.

Hauskaa, että kirjaston sivuille kootaan tällaisia lukumaraton-listoja. Tällä tavalla löytää kirjoja, joihin ei ehkä muuten törmäisi. Löysin muuten toisenkin, Intia-aiheisen maratonin

Minusta kiinnostavia ovat myös listat HelMet-kirjastojen varatuimmista kauno- ja tietokirjoista. Tosin, jos tuolta listalta varaa kirjan, sitä joutuu odottamaan pitkään.
 
Maaginen realismi -lukumaratonissa ainoana miinuksena pidän Gabriel García Márquez -fanina sinä, ettei joukossa ole yhtään hänen kirjaansa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti